Version 22.09

September 2022

Ikonerna är tillbaka!

Av prestandaskäl var vi tvungna att tillfälligt plocka bort dom ikoner som visades i tabellerna efter vissa prestationer. Till exempel, om du vunnit 5 matcher i rad så visades en eld. Eller om du kommit på första plats i en division så fick du en pokal.

Nu har dessa efterlängtade ikoner kommit tillbaka, med en tvist! Numera när du som spelare eller ni som lag vinner en pokal, så får ni behålla den. Man kan alltså se sina vunna pokaler på ligans spelar- eller lagsida.

Logga in för att ansöka

Vi har ändrat sättet man ansöker till en liga för att undvika missförstånd. Tidigare så kunde man skapa spelarkonto och ansöka till en liga på en och samma gång. Men detta ledde ibland till felmeddelanden om man redan hade ett konto och inte hade loggat in.

Så nu måste man alltid först skapa konto eller logga in, innan man ansöker. Vi tror att detta blir ett tydligare flöde.

Skapa konto snabbt med Facebook

Om användaren har ett Facebook-konto så är det nu möjligt att skapa ett konto genom en knapptryckning. Om man då tillåter, så hämtas namn, mejladress samt profilbild. Dessutom så kan man senare även logga in utan lösenord genom Facebook.

Utöver det så kan man nu även logga in genom Facebook utan att på förhand ha koppat sitt Facebook-konto till inloggningen (detta gör man för övrigt under Mina inställningar). Om mejladressen i Ligaspel.se och mejladressen i Facebook är samma, så loggas man in ändå.

Ny mejlinställning - "Kampanjer och erbjudanden"

Under Mina inställningar och Mejlinställningar finns det nu ett alternativ för "Kampanjer och erbjudanden".

Vi har renodlat Nyhetsbrev till att enbart innehålla nyheter. Sedan kommer vi istället att skicka diverse relevanta erbjudanden till dom som accepterar detta genom att ha "Kampanjer och erbjudanden" påslaget.

Det kommer enbart att skickas vad vi tror är relevanta erbjudanden. Det kan till exempel vara billigare rackets eller bollar inom den sport du utövar.

Administratörer

Uppdatera klubbinformation / hantera administratörer

En ny sida "Klubbinställningar" har lagts till där klubbadministratören kan uppdatera "klubbens" information. Till exempel telefonnummer, mejladress, hemsida eller tidszon.

Det går nu även att lägga till och ta bort administratörer, samt uppdatera deras behörighet.

För att komma åt denna sida så måste du vara Klubbadministratör. En klubbadministratör kommer åt allt. Utöver klubbadministratör så kan man vara ligaadministratör, som enbart kommer åt utvalda ligor.

Sortera tabeller

Många tabeller går nu att sortera i stigande eller fallande ordning genom att klicka på rubriken.

Begränsa bokningar

Om spelarna tillåts att ändra sina bokningar så har vi nu infört två ytterligare begränsningar som man kan ställa in. Detta gör man under Inställningar / Behörigheter.

Begränsa med tid

Du kan nu ställa in att man inte ska kunna uppdatera eller ta bort en bokning ett visst antal timmar innan speltillfället.

Begränsa med antal

Det går nu att ställa in antalet ombokningar som varje spelare eller lag kan göra per omgång. Systemet håller alltså räkning och hindrar ombokning eller avbokning om antalet uppnås.

Prestandaförbättringar

Vi har förbättrat prestandan betydligt när det kommer till att hantera bokningar i kontrollpanelen. Speciellt du publicerar ett spelschema eller om du avbokar många matcher samtidigt.

Övrigt

Förutom huvudpunkterna ovan så har vi så klart gjort flertalet buggfixar och förbättring.

Vi har också utökat våra domäner för övriga länder. Vi har lagt till liguesys.fr översatt till franska. Vi har lagt till ligasys.es och kommer inom kort att översätta till spanska. Dessutom så har vi en ny domän league.systems som är den globala domänen på engelska. Denna kommer att ersätta dagens league-systems.com.

Våra nuvarande domäner

  • League.systems (engelska)

  • Ligaspel.se (svenska)

  • Ligaspill.nu (norska)

  • Ligaspil.dk (danska)

  • Peliliigat.fi (finska)

  • Liguesys.fr (franska)

  • Ligasys.es (spanska - snart)

Vi kan förhållandevis enkelt lägga till fler språk och domäner. Kontakta support@ligaspel.se med önskemål.

Last updated