Version 21.01

Februari 2021

Denna version är fulladdad med nya funktioner både för spelare och administratörer. Nedan följer en lista på dem som är värda att notera.

Snabbare tabellsida och tabeller som uppdaterar sig automatiskt

Tabellsidorna har gjorts snabbare så att den inte laddas så länge innan den visas. Dessutom så uppdaterar tabellerna sig själv medan du tittar på dem när nya resultat rapporteras eller raderas.

Detta kan vara speciellt bra om du vill öppna tabellsidan i helskärmsläge, för att visa på storbildskärm eller på surfplatta under en tävling eller liknande.

Välja lediga tider

För dom som har bokningsvarianten Lediga tider så visas nu dessa tider på Startsidan så att det är enklare att se vad som finns ledigt och även välja för bokning.

Lediga tider är bokningsvarianten där du Lägger upp extra lediga tider i en pool. Spelarna kan sedan fritt boka om från denna poolen och deras gamla tider blir lediga för någon annan att boka. När tiderna närmar den bokade tiden så kan man även få så att ett mejl skickas om att avboka, eller till och med att det avbokar sig automatiskt i bokningssystemet Matchi.

Läs mer om Lediga tider under Bokningsmetoder.

Slå ihop lediga tider med syskonligor

Lediga tider är, som beskrivs ovan, en pool med lediga tider som spelarna kan välja mellan. Tidigare om du hade två ligor så behövde du ha två olika pooler, en för varje liga.

Nu kan du låta spelarna välja fritt bland lediga tider oavsett vilken liga det gäller. Flera ligor kan alltså få tillgång till samma pool och där välja bland alla lediga tider.

Slumpa nivåer vid pyramidgruppspel

Om man använder sig av pyramidgruppspel för på så sätt dela upp divisionerna i olika grenar, exempelvis 2a och 2b. Om man då har ett a-spår och ett b-spår så blandas inte spelarna och spelnivån i dom olika grenarna kan skilja sig åt väldigt.

För att blanda spelarna lite mer så kan man nu slumpa nivåerna. Det betyder att om du går upp från 3b så är det inte säkert att du går upp till 2b, du kan lika gärna hamna i 2a.

Här kan du läsa mer om Pyramidgruppspel.

Välja poängsystemsmallar i Kontrollpanelen

När man sätter upp ligan första gången så är det möjligt att välja en mall för poängsystemet. Om man tidigare inte valde någon mall så har det inte gått att välja den i ett senare skede. Nu kan man välja bland mallarna även inne i Kontrollpanelen under Inställningar / Välj poängsystemsmall.

Sedan tidigare så går det även att kopiera poängsystemet från andra ligor som man har behörighet till. Detta kan t ex vara användbart om man skapar en nya liga och vill ha samma som en tidigare.

Nytt sätt att lägga till resultat och bokningar i Kontrollpanelen

Tidigare fanns det en egen meny för att lägga till Resultat eller Bokade matcher. Vi har nu bakat in detta i samma sida som tabellen där resultat eller bokningar visas. Dessutom så kan du nu både lägga till resultat och bokningar under menyn Spelschema.

Så för att lägga till ett resultat så klickar man nu mera på Resultat / Registrerade resultat. Där visas då som vanligt alla tidigare rapporterade resultat. För att lägga till ett nytt resultat så kan man klicka på menyn uppe till höger i tabellen Funktioner / Registrera resultat. Alternativt direkt på plus-tecknet.

Ta bort många resultat och bokningar samtidigt

I resultat- och bokningstabellen så var du tidigare tvungen att ta bort resultat ett och ett. Nu finns det möjlighet att välja många och sedan ta bort alla på samma gång.

Minska tillförlitligheten över tid

Alla spelare med rating har antingen låg, viss eller hög tillförlitlighet beroende på hur många resultat man har rapporterat det senaste året. Problemet som fanns tidigare var att om någon med en hög tillförlitlighet slutade spela helt, så minskade inte tillförlitligheten. Nu följs detta upp kontinuerligt så att tillförlitligheten minskar över tid.

Notis när nya resultat registreras

Om du är inne på Ligaspel.se när ett resultat registreras i ligan du tittar på, eller i någon liga som du är med i; då visas en notis om detta i nedre högra hörnet som sedan försvinner efter någon sekund.

Mindre förändringar

  • Krympande meny på mobilen för att visa mer av skärmen

  • Ny sport Beachvolley

  • Förbättrad hantering för att slå ihop spelarkonton

  • Ladda upp logotyp i transparent png-format

  • Bekräfta när omgång ska publiceras

  • Möjlighet att avpublicera omgångar

  • Möjlighet att radera ligor

  • Visa syskonligor i spelarmenyn

  • Mall för spel till 24 i Americano

Last updated