Version 20.08

Oktober 2020

Pyramidgruppspel

I denna version så finns det äkta stöd för pyramidgruppspel. Det finns dom som har spelat enligt denna princip tidigare, men då har man enbart döpt om divisionerna och sedan varit tvungen att flytta deltagarna manuellt till rätt division mellan omgångar.

Med "äkta" stöd menas att nu flyttas deltagare automatiskt till rätt division. Har man många divisioner så underlättar detta mycket och risken för misstag minskar.

Fördelen med att spela pyramidgruppspel jämfört med ett vanligt rakt gruppspel är att det går snabbare att klättra från botten till toppen. Man behöver inte ta sig igenom samtliga divisioner utan klättrar istället i nivåer.

Läs mer om Pyramidgruppspel

Bokningsmetod (tidigare Låsta matchtider)

Grunden till denna förändring har funnits ett tag tillbaka med namnet Låsta matchtider, men har nu bytt namn till Bokningsmetod. Dessutom så har funktionen förbättrats en hel del.

Vid alternativet Fritt val så fungerar det som vanligt med att man kan boka om via en kalender. Men väljer man Lediga tider så får man en del nya alternativ.

Konceptet med Lediga tider är att administratören bokar upp ett antal extra tider i bokningssystemet. Dessa tider anges i systemet så att spelarna kan välja enbart mellan dessa tider. Ett antal timmar innan så tas tiden bort och ett mejl skickas till valfri adress eller så kan man välja att faktiskt avboka tiden i bokningssystemet Matchi. Detta göra att när dom extra tiderna håller på att passera så frigörs dom så att allmänheten kan boka dessa.

Läs mer om Bokningsmetoder

Förändrad meny i kontrollpanelen

En del menyer har fått nya namn och flyttats lite. Schemalagda matcher har bland annat döpts om till Bokningar och Spelschemat har flyttat ut och blivit en egen meny.

Last updated