Version 20.01

  • Roterande partners (Americano) [Beta]

  • Uppdaterad schemaläggning

  • Nytt utseende vid resultatrapportering

  • Nytt utseende vid matchbokning

  • Nedräkning till omgångens slut

  • Skifta matcher mellan tävlanden

  • Prenumerera på kalenderflöde

  • Norsk översättning

  • Höjd avgift till 20 Lira

Roterande partners (Americano) [Beta]

Detta är ett populärt spelsystem, speciellt inom Padel. Det innebär att man anmäler sig till en liga som ensam spelare, men spelar sin matcher i lag - dubbel. För varje match så roterar man så att alla tilldelas en ny partner och då så klart nya motståndare. Traditionellt så spelas detta som en turnering. Men nu finns det även möjlighet att köra detta spelsystem som gruppspel. Alltså att dom spelare med högst poäng går upp en division och dom med lägst poäng trillar ner.

Spelsystemet är perfekt om man vill lära känna nya människor eller nätverka. Starta till exempel en företagsliga och spela med samtliga spelare i din division och lär känna dem. Systemet klarar av vilket antal spelare per division som helst. Men man måste vara minst 4 och vissa antal går inte att fördela ett jämnt antal matcher på. Detta gäller antalet enligt formeln 4x+3. Det vill säga 7, 11, 15, 19 och så vidare.

För att sätta upp detta så skapar man bara en ny liga som vanligt men väljer lagtyp Roterande partners.

Observera att det är en Betaversion och kan behöva trimmas lite innan det funkar perfekt. Men dom viktiga bitarna är på plats.

Uppdaterad schemaläggning

Egentligen så är hela genereringen av spelschema ombyggt. Men det ska inte vara några stora skillnader i funktionaliteten. Det som är nytt är en inställning - Endast en match per vecka och deltagare. Den är normalt markerad och innebär då att varje deltagare (spelare eller lag) endast får spela en match i veckan. Avmarkerar man denna så tillåts det alltså att spela flera matcher i veckan.

Nytt utseende vid resultatrapportering

Resultatregistreringen har fått ett nytt utseende och lite annan funktionalitet. Vi har minskat antalet droplistor och ersatt rapporteringen av exempelvis gameresultat med knappar för att förenkla för framförallt mobilanvändare. Förhoppningsvis ska detta både förtydliga och påskynda rapporteringen.

Nytt utseende vid matchbokning

Utseendet vid Boka match liknar det vid Registrera resultat. En ny detalj för dem båda är att när man väljer vilken match man vill hantera så gör man det återigen med knappar för att underlätta för mobilanvändare.

Nedräkning till omgångens slut

En mindre detalj är att det för varje omgång finns en nedräknare som tydligare talar om hur lång tid det är kvar av omgången.

Skifta matcher mellan tävlanden

En funktion som förmodligen många administratörer kommer att gilla är denna med att kunna skifta matcher mellan spelare eller lag. Man väljer helt enkelt laget som man vill skifta tid från och får sedan välja vilket man vill skifta till. Tiderna mellan dessa lag skiftas utan att man behöver hålla koll på tid och bana. En uppdatering med kalenderbokning skickas ut som vanligt.

Prenumerera på kalenderflöde

Till skillnad från den vanliga kalenderbokningen i systemet där varje bokning, uppdatering eller avbokning skickas via ett mejl (som bifogad fil). Så är detta ett alternativ till dem där administratören inte har slagit på detta eller som inte kan ha detta. Med detta så prenumererar man på ett så kallat kalenderflöde. Det betyder att så fort en ändring görs i spelschemat så ändras detta i din kalender. Nackdelen med detta alternativ är att du inte notifieras på samma sätt om förändringar, samt att varje uppdatering kan ta upp till ett dygn innan det är synkroniserat.

Du hittar länken till kalenderflödet längst ner under "Mitt spelschema".

Norsk översättning

Stort tack till Lars Oraug Lottrup i Askim, som frivilligt tog sig an uppgiften att översätta stora delar av Ligaspel.se till norska. Kjempeflott!

Du ställer in vilket språk du vill ha under "Mina inställningar".

Planen är att Norge ska få en egen domän - Ligaspill.nu inom kort. Det bästa hade så klart varit Ligaspill.no. Men det finns tyvärr inte möjlighet för företag utanför Norge att registrera no-domäner.

Höjd avgift till 20 Lira

Smekmånaden är över. Nu blir det lite tuffare att ha ett positivt kassaflöde i systemets interna valuta. Lira har inget med riktiga pengar att göra. Det finns enbart för att man ska kunna köpa eller betala saker i systemet. Just nu kan du köpa till en funktion för att se dina skicka meddelanden och leveransstatus på dessa. Mer kommer framöver.

Last updated